Известие

Collapse
No announcement yet.

Амортисьори питане

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Амортисьори питане

Четох темата за окачването, но там станаха много спорове и не можах да разбера едно. Имам Алфата от подписа и исках да си взема амортисьори Кони. Но когато ми ги донесоха се оказа, че това са пълнители за Имола версията. За моята казаха, че нямат предни. Та сега ми стана интересно какви амортисьори сте взимали от Руди 69 и има ли такива предни не за Имола, че с тях докато се разбера и пак за Имола ще ми пратят?

33

http://www.koni.com/index.php?id=254
    И на мене ми ги продадоха за Имола,но се оказа че неса
    В каталога пише това:Nuova, incl. 16V, Sport Wagon
    Front: for Boge original struts only - up to chassisno. 5455777.
    Взимаи няма да съжеляваш
    Last edited by rasho 33 imola; d.m.y г., 20:05.
    33Imola/1351cc/1994 & 33Boxer16v/1712cc/1990 & 164SuperV6/2959cc/1997

Comment

Хайде някой да ми обясни като на пет годишен, каква е разликата в пълнителите или даже и в амортисьорите на Имола и неИмола. Моля вииии!

Comment

Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщение
        Хайде някой да ми обясни като на пет годишен, каква е разликата в пълнителите или даже и в амортисьорите на Имола и неИмола. Моля вииии!
        На имолата има тяло и пълнител амортисьор и можеш да го сменяш като отвиеш капачката отгоре и винта отдолу, а на другите самото тяло е обвивката на амортисьора и се сменя цялото тяло един вид. Надявам се ме разбра

Comment

Ами няма цял амортесьор,Конито е амортесьор който го слагаш в стария,отваряш го стария отгоре като изпилиш ръба с флекса и изваждаш всичко от него,после пробиваш отдолу отвор в средата.Поставяш в трабата на стария новия и го завиваш отдолу през отвора който си пробил.Значи в комплекта си има всичко необходимо,има и един лист като опътване където е показано как става,трябва да имаш само стари амортесьори.
          Attached Files
          Last edited by alfista; d.m.y г., 23:15.
          Lancia Delta HPE 2.0 16V "95
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
            На имолата има тяло и пълнител амортисьор и можеш да го сменяш като отвиеш капачката отгоре и винта отдолу, а на другите самото тяло е обвивката на амортисьора и се сменя цялото тяло един вид. Надявам се ме разбра
            В грешка си и на Имолата амортисьора е като на стандартна 33-ка няма капачки и винтове,само че тялото на амортисьора е с чашка за пружината на него,на другите е отделно и има лагер под нея.Пълнителя Кони влиза и в амортисьора на Имола и в стандартния стига да са Боге.Алфиста е описал монтажа.За няколко часа си ги събрал

Comment

Първоначално публикувано от rasho 33 imola Покажи съобщение
              В грешка си и на Имолата амортисьора е като на стандартна 33-ка няма капачки и винтове,само че тялото на амортисьора е с чашка за пружината на него,на другите е отделно и има лагер под нея.Пълнителя Кони влиза и в амортисьора на Имола и в стандартния стига да са Боге.Алфиста е описал монтажа.За няколко часа си ги събрал
              Моите не са явно боге. От Руди 69 ми казаха, че пълнителите им наистина са за Имола и си ги взеха обратно, а и аз съм държал такива амортисьори в ръка и съм ги разглабял даже. Явно тия италянци правят каквото си искат. Явно втората серия от Q4 от 1992г е с новите амортисьори със сменящи се пълнители, както и с допълнителните винтове за реглаж на предницата

Comment

От Руди 96 ми продадоха пълнители Кони за Имола,които не стават на Имола Ако искаш може да ги видиш на живо?

Comment

И ся кво излезе, ако не са Боге пълнителите на Кони не стават ?
                  33 16v/MR2 SW20/S3 8L

Comment

Първоначално публикувано от Kris Покажи съобщение
                    И ся кво излезе, ако не са Боге пълнителите на Кони не стават ?
                    Ами моите са пресовани и не стават пълнители. Те са си здрави де, ама ...

---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:36 ----------

Първоначално публикувано от rasho 33 imola Покажи съобщение
                    От Руди 96 ми продадоха пълнители Кони за Имола,които не стават на Имола Ако искаш може да ги видиш на живо?
                    Ами и там има разбирачи ....

---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:39 ----------

Първоначално публикувано от alfista Покажи съобщение
                    Ами няма цял амортесьор,Конито е амортесьор който го слагаш в стария,отваряш го стария отгоре като изпилиш ръба с флекса и изваждаш всичко от него,после пробиваш отдолу отвор в средата.Поставяш в трабата на стария новия и го завиваш отдолу през отвора който си пробил.Значи в комплекта си има всичко необходимо,има и един лист като опътване където е показано как става,трябва да имаш само стари амортесьори.
                    А отгоре как го завиваш като нямаш резба и си пилил заварката. То стана цяло приключение. А и са малко по-дълги пълнителите

Comment

Първоначално публикувано от Stranger65 Покажи съобщение
                      Ами моите са пресовани и не стават пълнители. Те са си здрави де, ама ...

---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:36 ----------

Ами и там има разбирачи ....

---------- Post added at 13:40 ---------- Previous post was at 13:39 ----------

А отгоре как го завиваш като нямаш резба и си пилил заварката. То стана цяло приключение. А и са малко по-дълги пълнителите
                      Отгоре не се завиват,държи ги болта който се завива отдолу,чети по внимателно,стават и не на боге,мойте не бяха Боге,дължината им е точна и имат леко по къс ход.Само ще кажа ,че мойта кола още си е с тях и няма грижи.
                      Last edited by alfista; d.m.y г., 20:06.
                      Lancia Delta HPE 2.0 16V "95
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alfista Покажи съобщение
                        Отгоре не се завиват,държи ги болта който се завива отдолу,чети по внимателно,стават и не на боге,мойте не бяха Боге,дължината им е точна и имат леко по къс ход.Само ще кажа ,че мойта кола още си е с тях и няма грижи.
                        Аз много добре знам за винта отдолу, но те не влизаха плътно в тялото на стария
                        Нека спрем темата вече - разбрах каквото ми трябваше

Comment

Working...
                        X